SINT-NIKLAAS. Goed nieuws voor de filmliefhebber want de openlucht- en drive-cinema BIOSKOOP keert op 3, 4 en 5 juni terug naar de Grote Markt van Sint-Niklaas. Het nostalgisch thema van het concept blijft overeind maar met het verplicht in de auto blijven wordt korte metten gemaakt. Dat werd ingevoerd in volle covid-crisis en is nu niet meer nodig. 

De extra opties om de beleving te personaliseren blijven behouden, zoals de Old School Snack Pack, cateringpakket met nostalgisch snoepgoed of verse popcorn. Nieuw zijn de Apero’Clock, Fuzzy Fastlane en Kraft Beer Tasting Experiences. Het is ook de bedoeling om met de drive-inedities te evolueren richting het Amerikaanse drive-inconcept: een daguitstap met als hoogtepunt ‘s avonds een film op groot scherm. Een eerste stap in die richting is het zaterdagnamiddagprogramma met oldtimers en vintagekraampjes. 

oldtimers gezocht

Voor die oldtimermeeting zoekt de organisatie naar geïnteresseerde autoverenigingen die een meeting op het terrein van BIOSKOOP willen laten doorgaan. “We vingen al meermaals op dat er vanuit de autoverenigingen soms gezocht wordt naar plaatsen die een samenkomst toelaten en waar praktische zaken zoals toiletten of elektriciteitsaansluitingen beschikbaar zijn. Daarom hebben wij besloten ons terrein hier met veel plezier voor open te stellen. Daarnaast zal er ook een professionele fotograaf aanwezig zijn die de daguitstap, de leden en de wagens in beeld brengt. Plaatsen hiervoor zijn eveneens gratis, maar wel beperkt en moeten dus aangevraagd worden.”, klinkt het. Meer info via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

films

In Sint-Niklaas staan Bohemian Rhapsody (vrijdag 4 juni), Grease (zaterdag 5 juni) en Pretty Woman (zondag 6 juni) op het programma. De film start telkens om 22u15. Tickets zijn verkrijgbaar via bioskoop.events. (mb)