BEVEREN. Deze week zijn de bewoners van woonzorgcentra Huize Linde en Huize Elisabeth verhuisd naar hun nieuwe stek. In feite zijn ze terug verhuisd naar waar ze vandaan kwamen, want in 2016 moesten ze verhuizen naar de Oude Notelaar omdat er in Vrasene en Haasdonk de oude woonzorgcentra plaats moesten maken voor een nieuwbouw. Nu konden de bewoners hun intrek nemen in de nagelnieuwe gebouwen. 

"Toen we in 2017 startten met de nieuwbouwprojecten in Vrasene en Haasdonk, verhuisden de inwoners van de beide woonzorgcentra op het einde van dat jaar naar de Oude Notelaar in Beveren. Dat was niet ideaal, maar een broodnodige tussenstap om de nieuwbouwprojecten te kunnen realiseren. Anders moesten de bewoners leven tussen het stof en geklop. En dat wilden we liever vermijden.", zegt Dirk Van Esbroeck, schepen van Sociale zaken. "Het spreekt voor zich dat dit voor heel wat bewoners een serieuze upgrade is. Beide centra zijn opgetrokken volgens de inzichten van dit moment, wat een garantie biedt op een aangename leefomgeving, voorzien van alle comfort." (mb)

Huize Linde en Huize Elisabeth hebben allebei 26 ‘gewone’ kamers en 2 kamers voor kortverblijf. Daarnaast zijn er op beide sites 10 en 12 flats voor ouderen en/of personen met een beperking. Op beide locaties is er ook een dienstencentrum. De dienstencentra worden de uitvalsbasis voor de gezins- en thuiszorg van het Zorgpunt Waasland in Haasdonk en Vrasene en starten in het najaar. In het najaar kan de bevolking van Haasdonk en Vrasene kennismaken met beide woonzorgcentra tijdens een opendeur.  (mb)