BEVEREN. De gemeente Beveren wil zich engageren als Dementievriendelijke Gemeente. Daarmee reageert Beveren op een oproep van onder andere het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen, dat verwacht dat het aantal mensen met dementie zal verdubbelen tegen 2060. 

Beveren telt momenteel 956 personen met dementie. Hiervan woont ongeveer 70% thuis, al dan niet omringd door familie, kennissen en vrienden. Beveren wil met verschillende initiatieven dementie bespreekbaar maken en personen met dementie, hun familie en hun mantelzorgers ondersteunen. Daarvoor is een werkgroep Dementie in het leven geroepen. 

Gezocht: vrijwilligers die willen voorlezen aan bewoners van woonzorgcentra

Sinds woensdag staat aan de bibliotheek een kiosk opgesteld met een selectie van hun dementievriendelijk aanbod. Bovendien zoeken de bib en de Beverse woonzorgcentra vrijwilligers die willen voorlezen voor bewoners van de woonzorgcentra. Vrijwilligers zijn welkom op de infovergadering in Bib Beveren op 28 oktober om 20 uur en op een workshop verhalen vertellen met Meneer Zee op 25 november om 19 uur. Gratis, maar op voorhand aanmelden per mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (mb)