BELSELE. Carnavalvereniging Dag- en Nachtvrienden maakt zich klaar voor een heus feestweekend op 27 en 28 augustus. Op vrijdag 27 augustus is er een travestieshow, op zaterdag is er Belsele Schlagert.  

"De travestieshow is er gekomen om onze populaire mojitoparties te vervangen.", zegt Ivan Lyssens. "Daar kwam destijds 1800 bezoekers op af maar het werd steeds moeilijker om die te organiseren. En dus gingen we op zoek naar een vervangen. De travestieshow bleek goed aan te slaan." De travestieshow is een show van 3 uur met Les Folles De Gand afgewisseld met een gastoptreden van Johan Veugelers. Tickets kosten €10 in voorverkoop en €15 aan de kassa, kinderen van 3 tot 12 jaar betalen €5 in voorverkoop en €7,5 aan de kassa.

Zaterdag staat er het schlagerfestival ‘Belsele Schlagert’ op het programma met Louis Flion, Djeegoo, AmbiDance, Garry Hagger, Swoop & Christoff. Door de coronapandemie en de daarbij horende maatregelen is het een huzarenstuk geworden om de organisatie rond te krijgen. "Normaal gezien hebben we voor onder andere de sponsors ook combitickets waarbij ook eten wordt voorzien. Dat is de coronamaatregelen niet mogelijk.", zegt Lyssens. "Daarom krijgen de sponsors enkel een receptie aangeboden." Ook de ticketverkoop kwam aarzelend op gang maar loopt nu goed. 

Er wordt geen gebruik gemaakt van een Covid Safe Ticket. "Nee, dat doen we niet. Zo’n ticket is pas verplicht vanaf 1500 personen. We laten maximum 1000 personen binnen dus we moeten ons houden aan de horeca-regels, met bediening aan tafel.", vervolgt Lyssens. "We zouden tot 1500 kunnen gaan maar dat doen we niet. We willen het veilig houden en bovendien moeten de mensen verder uit elkaar zitten.". 

De optredens starten om 20.30 uur. Tickets kosten €17 in voorverkoop en €20 aan de kassa, kinderen van 3 tot 12 jaar betalen €10 in voorverkoop en €12 aan de kassa. Tickets zijn te verkrijgen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Beide evenementen vinden plaats in de Moortelhoekstraat te Belsele. (mb)