SINT-NIKLAAS/LOKEREN. Door de huidige covid-cijfers verstrengt de ziekenhuisgroep AZ Nikolaas – AZ Lokeren de bezoekregeling. Patiënten mogen vanaf maandag 13 december nog slechts maximaal drie keer per week bezoek ontvangen van telkens maximaal 1 bezoeker en voor maximaal 1 uur. Een patiënt bezoeken kan op weekdagen tussen 17.00 en 20.00 uur en in het weekend tussen 14.30 uur en 20.00 uur. In AZ Nikolaas is daarbij een bezoekersticket met barcode nodig. AZ Lokeren werkt met patiëntenlijsten. In beide ziekenhuizen zullen controles aan de ingang uitvoeren. Op de covid-afdeling is geen bezoek toegelaten. 

Ook de andere voorzorgsmaatregelen blijven belangrijk: zo is er mondmaskerplicht doorheen het hele ziekenhuis, ook op de kamer van de patiënt. De handen ontsmetten bij het binnenkomen en verlaten van het ziekenhuis en de kamer en afstand houden, blijven nodig. Aan de bezoekers wordt gevraagd de duurtijd van het bezoekmoment te respecteren. Daarnaast is het niet toegelaten samen met de patiënt de kamer te verlaten. De cafetaria is nog steeds gesloten voor bezoekers en patiënten.

Daarnaast vragen AZ Nikolaas en Az Lokeren om niet langs te komen bij symptomen van Covid-19, bij een positieve testuitslag of wanneer quarantaine vereist is. Voor consultaties wordt gevraagd om alleen te komen, tenzij begeleiding echt noodzakelijk is. (mb)