BEVEREN.  In Beveren zullen de apothekers instaan voor de bedeling van mondmaskers en filters die door de federale overheid zijn beloofd. De gratis mondmaskers zullen verdeeld worden tussen 15 en 26 juni. Om lange wachtrijen te vermijden krijgen ouderen en de meest kwetsbaren voorrang.  Eén persoon per gezin kan de mondmaskers en filters afhalen op vertoon van de identiteitskaarten van alle gezinsleden.

De meegeleverde filters kunnen op maat geknipt en als extra filterlaag gebruikt worden in een eigen gemaakt of gekocht stoffen mondmasker. Ze zijn ook bruikbaar als extra tweede laag in de gratis comfortmaskers die alle inwoners eerder ontvingen. In die comfortmaskers van Think Pink zit al een vaste filterlaag, maar daar kan dus desgewenst een tweede filter aan toegevoegd worden. 

De gemeente Beveren hoopt dat een nieuwe golf kan vermeden worden. "Komt er toch een nieuwe uitbraak later dit jaar of volgend jaar, dan kunnen deze mondmaskers er mee voor zorgen dat de impact kleiner kan zijn. Zo kunnen we met zijn allen een tweede lockdown proberen vermijden of toch zo minimaal houden.", klinkt het. (mb)