KRUIBEKE/TEMSE. De politie van de zone Kruibeke-Temse heeft op kerstdag en in de nacht van 26 op 27 december extra controles gehouden op de coronaregels, verkeersovertredingen, alcohol-en drugs gebruik en overlast. Er werden in totaal 35 PV’s opgesteld voor het overtreden van de coronaregels: 15 voor het niet respecteren van de afstand, 2 voor  het niet dragen van een mondmasker, 1 samenscholing en 17 voor het negeren van de avondklok.

Een 51-jarige man uit Bornem zag z’n rijbewijs voor 15 dagen ingetrokken wegens het rijden onder invloed van drugs. Een 54-jarige man uit Temse had 1,38 promille alcohol in zijn bloed. Zijn rijbewijs werd ingehouden voor 6 uren.

In de Hoogkamerstraat werd een 15-jarige bromfietser  onderschept. Hij mocht de bromfiets niet besturen. Bovendien bleek de bromfiets niet verzekerd. De politie nam de bromfiets in beslag. 

Er werd een voertuig gecontroleerd met drie inzittenden. Een 26-jarige man uit Sint Niklaas diende onmiddellijk een minnelijke schikking te betalen van 100 euro wegens het in bezit hebben van drugs. De drugs werden inbeslaggenomen. Allen kregen ook nog een covid-PV.

Op de Krijgsbaan werd een leerling-bestuurder betrapt op het rijden zonder haar begeleider. 

Een jongeman werd met zijn fiets geverbaliseerd wegens het rijden zonder verlichting.

Twee bestuurders kregen een PV voor hun onverantwoord rijgedrag en zes foutparkeerders kregen een onmiddellijke inning.  Er werden ook 35 ademtesten afgenomen, alle ademtesten waren negatief. (mb)