SINT-NIKLAAS. Het Masereelhuis organiseert opnieuw zomerwandelingen op donderdag in augustus. De eerste zomerwandeling start op 5 augustus om 19 uur aan het Peter Benoitpark. Tijdens de wandeling is er ook voor de evolutie van volkshuisvestingsrealisaties doorheen de tijd, de sociale en geografische mobiliteit van de werkende klasse en natuurontwikkeling. 

BEVEREN. Vandaag organiseert de gemeente Beveren eerste streekmarkt in een reeks van drie. Haasdonk bijt de spits af. Tussen 13 en 18 uur kan je terecht op het Pastoor Verwilghenplein om kennis te maken streekproducten. Met Ostonk Bieren, Brouwerij Fienneke, Brouwerij De Bock, Brouwerij Brunn, MoonGin en Kuulbier zullen er zes Beverse brouwerijen aanwezig zijn. Verder staan onder andere de Wase Imkersbond, het Saeftingherhof en Leutiglandleven op de deelnemerslijst. 

REGIO. Van 3 tot 25 juli 2021 liep de Grote Vlindertelling van Natuurpunt. Door het natte weer begin deze maand kwam de telling langzaam op gang. Uiteindelijk telde Natuurpunt 26 600 tellers in 9242 tuinen. De telling gebeurde met steekproeftellingen van vijf minuten. Met 177 tellingen voerde Ortwinn Hoffmann uit Waasmunster de meeste tellingen uit. 

SINT-NIKLAAS/LOKEREN. De ziekenhuisgroep AZ Nikolaas-AZ Lokeren heeft de covid-cijfers van deze week bekend gemaakt. Daarin zien we vooral naar het einde van de week een stijging van het aantal covid-patiënten. Van maandag tot en donderdag werden er drie covid-patiënten verzorgd. Vrijdag waren er dat er 6, waarvan er drie op intensieve zorgen worden verzorgd. Ook dat is een stijging. Maandag, dinsdag en woensdag werd er 1 persoon met covid-19 verzorgd op intensieve zorgen, donderdag waren dat er 2. Geen enkele patiënt is de voorbije week overleden aan de gevolgen van covid-19. (mb)

OOST-VLAANDEREN. Tussen 2014 en 2020 steeg het aantal wijnbouwers in Oost-Vlaanderen van 7 naar 22. Dat is een verdrievoudiging van het aantal  semi-professionele wijnbouwers op 7 jaar tijd. Dus vond de Economische Raad voor Oost-Vlaanderen de tijd rijp om een Oost-Vlaamse wijntoer te organiseren. 

TEMSE.  De  heraanleg van het kruispunt van de N16 met de Hoogkamerstraat en de brugrenovatie zullen pas starten in het voorjaar van 2022 en niet zoals voorzien in augustus. Het uitstel is te wijten aan vertraging in de werken aan de fietspaden en bij de gunning van de aannemer. 

REGIO. De Vlaamse regering heeft de startnota van het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) E34-west ter hoogte van de Waaslandhaven goedgekeurd. Het plan moet het verkeer op de N451 (tussen Verrebroek en Vrasene), op de E34 ter hoogte van het afrittencomplex van Vrasene en de aansluiting aan de parallelweg richting Sint-Gillis-Waas veiliger en vlotter maken. Het moet er ook voor zorgen dat het havenverkeer naar de E34 wordt geleid en uit de dorpskernen blijft. In het plan worden ook 4 alternatieve locaties meegenomen voor verder onderzoek om een extra fietsverbinding over de E34 te kunnen voorzien. De startnota is nog niet het definitieve plan, maar wel de start van het planningsproces.

KRUIBEKE. Op zondag 1 augustus kan je dankzij Ontdek Kruibeke enkele Kruibeekse ondernemers aperitieven in de Polders van Kruibeke.  Deelnemers vertrekken op 11 uur met de fluistertrein aan de kerk van Bazel richting Kallebeek. Aperitieven wordt er gedaan in een blokhut. Daarna gaat het terug naar het centrum van Bazel. 

ZWIJNDRECHT. Bij de VAB-Alarmcentrale in Zwijndrecht is het een drukke maand. Heel wat Vlamingen hebben volgens de cijfers gewacht tot het bouwverlof om met vakantie te gaan en doen dat, nog meer dan vorig jaar, met de auto. Dat leidt tot ruim 10 procent meer pechgevallen. Als bestemming kiest voor een autovakantie kiest de Vlaming voor Frankrijk en Italië. 

SINT-NIKLAAS. Hanne Ceulemans (25) uit Sint-Niklaas is één van de trotse finalisten van de missverkiezing Miss Fashion. Ze is samen met nog 21 andere kandidaten in de running voor het fel begeerde kroontje.