BEVEREN. Politie Waasland-Noord schakelt vandaag over naar een nieuwe telefooncentrale. Daardoor is het politiekantoor in Beveren tussen 8 en 12 uur telefonisch niet bereikbaar. Wie dringende hulp nodig heeft, kan terecht op het noodnummer 101. Wie een afspraak wil maken, kan dat doen via de website politiewano.be. (mb)

SINT-NIKLAAS. De Sint-Niklase compostwerf houdt op zaterdag 23 oktober een opendeurdag. Bezoekers komen alles te weten over het natuurlijk verwerkingsproces dat leidt tot VLACO-kwalitatief compost. Er zijn doorlopend rondleidingen tussen 9 en 17 uur. Wie wil, kan deelnemen aan begeleide wandelingen door het Puitvoetbos om 10 en 14 uur. 

REGIO. De bedrijven in Antwerpen en het Waasland maken zich grote zorgen over het lerarentekort. Dat zegt Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. Volgens Voka zijn er nu meer dan 900 vacatures voor leerkrachten waar dat de voorgaande 600 à 700 waren. Ook vreest Voka dat de inspanningen om het niveau van de STEM-opleidingen (STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics., n.v.d.r.) op te krikken een maat voor niets te zijn geweest. 

ZWIJNDRECHT. Als eerste van de Ibogem-gemeenten schakelde Kruibeke begint dit jaar over op diftarcontainers voor de ophaling van restafval. Op 1 januari 2022 is Zwijndrecht aan de beurt.  Vanaf dan mogen de grijze restafvalzakken niet meer gebruikt worden. In november levert Ibogem de grijze containers aan huis. 

SINT-NIKLAAS. Zo’n 61 deelnemers hebben het op een participatieavond het Europees beleid getoetst aan een reeks concrete ideeën over thema’s als biodiversiteit, voedselstrategie en mobiliteit.  Het populairste idee kwam van het project ONT(HART) dat verharding en onjuist watermanagement wil tegengaan om wijken, buurten en steden te ondersteunen bij vergroeningsprojecten.

SINT-NIKLAAS. Wereldhuis Bonangana bestaat tien jaar en huldigde tijdens een spetterend jubileumfeest de talrijke vrijwilligers. Verder stonden nog optredens en een receptie, waarbij vrijwilligers zorgden voor hapjes en taarten met een exotisch tintje, op het programma. 

ZWIJNDRECHT. Sinds kort is het mogelijk om een vergunning te krijgen voor een parkeerplaats of een berging in de voortuin. Daarvoor heeft het gemeentebestuur van Zwijndrecht een beleidslijn ontwikkeld. Er zijn wel een aantal voorwaarden. 

SINT-GILLIS-WAAS. Op zaterdag 30 oktober gaat in Gemeenschapscentrum De Route in Sint-Gillis-Waas de monoloog ‘Lacht nor mij’ van Slongs in première. 

REGIO. Deze week vindt de eerste sensibiliseringscampagne BeSafe@home plaats. De campagne vervangt de actie ‘1dag niet’. In het hele land wordt er aandacht besteed aan diefstalpreventie.  Waar de actie ‘1dagniet’ zich vooral richtte op inbraakpreventie, wordt er nu gewerkt op alle vormen van diefstal.  

TEMSE. Morgen is het de Dag van de Oldtimer, een organisatie van de vzw Red de Oldtimer. Het is van september 2019 geleden dat de dag nog eens werd georganiseerd en toen lokten de oldtimers enkele duizenden bezoekers. De organisatoren hopen ook nu weer op een flinke opkomst.