SINT-GILLIS-WAAS. Op donderdag 24 maart start fase 5a van de nutwerken in de Sint-Niklaasstraat. In deze fase vernieuwt de aannemer de nutsleidingen tussen het kruispunt met de Doornstraat en het kruispunt met de Bosstraat. Tijdens de werken wordt doorgaand gemotoriseerd verkeer omgeleid via de Doornstraat, Gaversstraat en Pompstraat. De handelszaken blijven bereikbaar. De werfzone zelf wordt opgedeeld in twee zones met een afsluiting ter hoogte van Sint-Niklaasstraat nr. 50. Er komt een extra afsluiting in de Bosstraat ter hoogte van de Doornstraat. 

Na deze fase volgt fase 5b waarbij de nutsleidingen op het kruispunt van de Sint-Niklaasstraat met de Bosstraat en de Parkstraat en in de Parkstraat zelf worden vernieuwd. In deze fase geldt een parkeerverbod in de Parkstraat. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Doornstraat, Gaversstraat en Pompstraat. Als alles volgens planning verloopt, is deze fase eind mei klaar. Daarna komt de Molenstraat aan de beurt. Tijdens deze werken blijft afwisselend verkeer mogelijk. Als alles vlot verloopt, zijn de nutswerken in juni afgerond.

Na de nutswerken gaat de Sint-Niklaasstraat terug volledig open. De effectieve weg- en rioleringswerken staan gepland voor 2023. (mb)