SINT-GILLIS-WAAS. Verschillende straten in Sint-Gillis-Waas stonden zaterdagavond blank nadat een onweer boven het Waasland losbarstte. Onder meer de Sint-Niklaasstraat, Gaversstraat, Stationstraat hadden na de wateroverlast van eind juni opnieuw te kampen met overstroming. Op de facebookgroep ‘Ge zijt van Sint-Gillis als ge…’ regent het klachten. 

"Zaterdagavond was er een zware regenbui die voor problemen zorgde. Onze riolering kan 30 mm per uur aan. Gisteren is er 40 mm regen op een kwartier gevallen. Dat maakt dat onze riolering dat tijdelijk niet kon verwerken, waardoor er straten onder water kwamen te staan. Die straten die zaterdag onder water stonden zijn de klassieke straten waar eerder al problemen waren. Dat zorgt voor frustraties bij de mensen en dat begrijpen we als gemeentebestuur.", zegt burgemeester Maaike De Rudder. "We hebben geen meldingen gekregen van huizen die onder water kwamen te staan. Gelukkig is het water snel weggetrokken."

Woensdag is er overleg gepland. Burgemeester De Rudder hoopt dat er dan duidelijkheid komt over wat er moet gebeuren. (mb)

Stationsstraat (foto: Koen Daniëls, facebook)
Sint-Niklaasstraat (foto: Patricia Torfs, facebook)