Wil je naar Japan op vakantie dan zal je nog wat geduld moeten hebben. Japan laat de pandemie-gerelateerde inreisrestricties enigszins vieren nu de coronauitbraken in de archipel plotseling tot stilstand zijn gekomen. Vanaf 26 november mogen maximaal 5.000 buitenlanders het land binnenkomen, tegen 3.500 momenteel. Toeristen worden echter nog steeds geweerd.

Eurowings zet vanaf 9 november één van haar vliegtuigen in als vaccinatielokatie. In plaats van cabinebemanning lopen er artsen rond in het toestel, die namens het Oostenrijkse Rode Kruis mensen een coronavaccin toedienen.

Een Boeing 777 van KLM heeft onlangs een bijzondere mijlpaal behaald: één van de twee General Electric GE90-motoren onder het toestel bereikte het imposante aantal van 100.000 gevlogen uren. Dat lukte eerder slechts één ander exemplaar van de GE90. (Bron: KLM)

Zoals bekend is vanaf maandag 8 november het Amerikaanse inreisverbod vervallen. Delta Air Lines merkt daardoor een enorme belangstelling voor vliegtickets naar de VS. Veel trans-Atlantische vluchten zullen voor 100 procent gevuld zijn, zo laat Delta weten.

KLM gaat vliegtuigen inspecteren met behulp van de inzet van drones. Daarvoor start de onderhoudstak van KLM een partnership met Mainblades. Deze start-up uit Den Haag heeft software ontwikkeld waarmee een drone langs vliegtuigen kan vliegen en schade kan lokaliseren.

TUI fly België vliegt vanaf nu tot wel vijf keer per week met een Boeing 787 vanaf Düsseldorf Airport om cruisereizigers naar het Caribisch gebied te brengen. Vrijdag is de eerste vlucht vertrokken naar La Romana in de Dominicaanse Republiek.

Door vliegtuigen kort achter elkaar te laten vliegen kan een flinke hoeveelheid brandstof en uitstoot worden bespaard. Dat is de conclusie van een speciale proefvlucht die Airbus uitvoerde met twee A350’s tussen Toulouse en Montreal. 

Het meenemen van koffers op vluchten is dit jaar gemiddeld opnieuw 7 procent duurder geworden. De afgelopen vier jaar is er sprake van een stijging van 30 procent voor het inchecken van ruimbagage. Onderzocht zijn de tarieven van de tien belangrijkste airlines voor passagiers, met name vakantiegangers.

Brussels Airlines krijgt een nieuw logo en de vloot wordt voorzien van een nieuw ontworpen kleurenschema. Het nieuwe logo is al voortijdig uitgelekt, de nieuwe huisstijl wordt donderdag 18 november op Brussels Airport officieel gepresenteerd. De nieuwe look moet het begin van een nieuw hoofdstuk markeren.

Ryanair heeft in oktober 11,3 miljoen passagiers aan boord verwelkomd. Dat is het hoogste aantal maandelijkse passagiers sinds oktober 2019, toen de Ierse budgetmaatschappij 13,8 miljoen reizigers vervoerde.